skip to Main Content

Fysiotherapie COPD

  • Gratis medisch consult
  • Binnen 48 uur behandeling
  • Geen verwijzing arts nodig
  • Flexibele tijden ook ‘s avonds en in het weekend

Met fysio fit en actief blijven met COPD

Heeft u COPD? Dan kunnen we u bij Physio Health met COPD fysiotherapie begeleiden naar een fitter en actiever leven. COPD is de afkorting van Chronic Obstructive Pulmonary Disease, wat letterlijk vertaald betekent: Chronisch obstructieve longziekte. Onder deze noemer vallen de aandoeningen chronische bronchitis en longemfyseem. Mensen met COPD hebben vooral last benauwdheid, slijm ophoesten, soms een fluitende of piepende ademhaling, kortademigheid en een verminderde conditie. COPD is helaas niet te genezen, maar met op COPD gerichte fysiotherapie bij Physio Health kunnen we voorkomen dat u uit angst voor kortademigheid nog minder gaat bewegen en uw conditie verder achteruitgaat.

COPD Fysiotherapie voor actief leven

Oorzaken en symptomen van COPD

COPD komt bijna altijd door roken. Maar ook langdurige blootstelling aan schadelijke stoffen kan de oorzaak zijn. De meeste mensen met COPD krijgen deze aandoening pas na hun 40ste levensjaar. Zij krijgen last van hoesten, worden snel kortademig en moe, krijgens sneller een verkoudheid, griep of longontsteking. Bij (ernstige) COPD kan uw conditie snel achteruit gaan. U valt dan af, uw spieren worden slapper en dunner en kleine stukjes lopen wordt dan erg vermoeiend.

Fysiotherapie en COPD in Maastricht

Heeft u COPD? Met fysiotherapie kunnen we uw conditie en spierkracht weer vergroten. Na verwijzing door uw huisarts of medisch specialist kunt u een afspraak maken voor COPD fysio bij Physio Health. Tijdens een intake vertelt u wat u graag wilt bereiken en wat uw beperkingen zijn door de COPD. We doen dan een aantal tests, waaronder een wandeltest en een spierkrachtmeting. Zo krijgt onze fysiotherapeut een indruk van de ernst van de COPD, uw conditie en uw beperkingen. Vanuit uw hulpvraag stellen we een behandelplan met u op. Dit kunnen wij met u bespreken tijdens een eerste gratis medisch consult.

Fysiotherapie COPD Physio Health Maastricht

Hoe gaan we te werk?

De fysiotherapie bij COPD bestaat vooral uit actief trainen om uw conditie en spierkracht te vergroten. Daarvoor komt u een aantal malen per week bij ons trainen. Het is namelijk bewezen dat het verbeteren van de lichamelijke activiteit een gunstig effect heeft op de kwaliteit van leven bij mensen met COPD. Indien nodig geeft uw fysio u ook tips en oefeningen om te ontspannen en/of ademhalingsoefeningen. Na een bepaalde tijd gaan we met u evalueren en kijken we of uw conditie is verbeterd. Dat doet uw fysio door het herhalen van de tests. Hij bespreekt dan met u of de behandeldoelen behaald zijn en de behandeling afgerond kan worden. Ook kijkt hij samen met u of u zelfstandig kunt blijven bewegen om uw conditie op peil houden. Dit kan dan eventueel bij Physio Health of bij een sportclub.

Meer informatie over fysiotherapie en COPD

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van fysiotherapie bij COPD? Bel ons dan voor meer informatie of het maken van een afspraak. Dat kan op nummer 06-25091883. U kunt ook een e-mail sturen naar info@physio-health.nl, of vul het contactformulier in op de contactpagina van onze website. Physio Health helpt u graag met fysiotherapie bij COPD.

KLACHTEN? NEEM CONTACT OP!


    Back To Top