skip to Main Content

Medical/Kinesio Taping

 • Gratis medisch consult
 • Binnen 48 uur behandeling
 • Geen verwijzing arts nodig
 • Flexibele tijden ook ‘s avonds en in het weekend

Spieren ondersteunen met kinesiotaping bij Physio Health

Medical taping, of kinesiotaping, is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om uw spieren te ondersteunen zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping zetten we bij Physio Health in bij de nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandelen van klachten door overbelasting. Ook het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Medical taping is daarmee een aanvullende behandeling op andere fysiotherapeutische behandelingen. Heeft u klachten die we mogelijk met kinesiotaping aan bijvoorbeeld de schouder, knie, enkel of rug kunnen verhelpen? Neem dan contact op met de therapeuten van Physio Health voor een gratis medisch consult.

Medical/kinesio tape fysiotherapie behandeling bij schouderblessure

Spieren ondersteunen met kinesiotaping in regio Maastricht

Medical taping, of kinesiotaping, is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om uw spieren te ondersteunen zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping zetten we bij Physio Health Maastricht in bij de nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandelen van klachten door overbelasting. Ook het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Medical taping is daarmee een aanvullende behandeling op andere fysiotherapeutische behandelingen. Heeft u klachten die we mogelijk met kinesiotaping aan bijvoorbeeld de schouder, knie, enkel of rug kunnen verhelpen? Neem dan contact op met de therapeuten van Physio Health Maastricht voor een gratis medisch consult.

Wat is medical taping?

Spieren zijn niet alleen belangrijk voor de beweging. Ze hebben een zeer bepalende rol in de bloed- en lymfecirculatie in uw lichaam, en spelen ook een grote rol bij het regelen van uw lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat resulteren in diverse klachten en aandoeningen. De CureTape, of kinesiotape, die we voor medical taping gebruiken bij Physio Health heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. We maken dus gebruik van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid. Hierdoor vormt de tape een soort tweede huid. Voordeel van deze CureTape is dat het nat mag worden zonder zijn functionaliteit te verliezen en de tape heeft een anti-allergische lijmlaag. De tape kunt u probleemloos enkele dagen op het lichaam laten zitten.

Medical/kinesio tape fysiotherapie Maastricht

BIj welke klachten helpt medical taping?

Medical taping is een uitstekende manier om slappe spieren op spanning te brengen en overspannen spieren de nodige rust te geven. Bij sportblessures waarbij vochtophopingen of ontstekingen optreden kan kinesiotaping dus verlichting bieden. Medical taping is aan te raden bij bijvoorbeeld onderstaande klachten:

 • Spierblessures en het verbeteren van de spierfuncties
 • Verminderen van ontstekingen of vochtophopingen
 • Corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting
 • Ondersteunen van gewrichten
 • Behandelen van klachten door overbelasting, zoals KANS, tennisarm of golfelleboog
 • Opheffen van belemmeringen in de bloedcirculatie en de afvoer van de lymfe
 • Verminderen van pijnklachten

Als u andere klachten heeft kijk dan ook eens bij de andere behandelingen die Physio Schrijn Health aanbiedt.

Snel geholpen met kinesiotaping bij Physio Health

Wilt u een afspraak maken met een fysiotherapeut van om de mogelijkheden van medical taping, of kinesiotaping aan bijvoorbeeld de schouder, knie, enkel of rug, te bespreken? Neem dan snel contact op met Physio Health voor informatie en advies. Maak direct een afspraak via 06-25091883. U kunt ook een e-mail sturen naar info@physio-health.nl, of vul het contactformulier in op de contactpagina van onze website. Physio Health is uw specialist voor medical taping.

KLACHTEN? NEEM CONTACT OP!


  Back To Top