skip to Main Content

Dry Needling

 • Gratis medisch consult
 • Binnen 48 uur behandeling
 • Geen verwijzing arts nodig
 • Flexibele tijden ook ‘s avonds en in het weekend

Effectieve dry needling bij de fysiotherapeut

Heeft u heupklachten, schouderklachten, knieklachten, rugklachten of andere klachten in het bewegingsapparaat? Dan kan een dry needling behandeling een onderdeel zijn van het behandelplan van uw fysiotherapie bij Physio Health Maastricht. Zogenaamde triggerpoints kunnen de oorzaak van uw fysieke klachten zijn. Een triggerpoint is een voelbare verharding of ‘knoop’ in een spier. Triggerpoints zijn heel goed te behandelen met deze therapie. Een dry needling behandeling is een behandelmethode binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van die triggerpoints. Deze verharding in de spieren kan leiden tot lokale drukpijn, maar ook tot uitstraling in de armen of benen. Dry needling aan schouder, nek, kuit, bil komt veel voor bij klachten die onze fysio kan oplossen.

Dry Needling behandeling

Wat is dry needling?

Bij uw bezoek aan Physio Health voor een dry needling consult, analyseert de fysiotherapeut eerst uw klachten door een gesprek en gericht onderzoek. Daarna onderzoekt hij de spieren die mogelijk de pijnklachten veroorzaken. Daarbij zoekt hij specifiek in die spieren naar mogelijke triggerpoints die uw klachten veroorzaken. Daarna zal hij met dry needling de triggerpoints behandelen om spieren te laten ontspannen. De behandeling bestaat uit het inbrengen van een acupunctuurnaald in de triggerpoint; het inbrengen van de zeer dunne naald voelt u niet. De naald veroorzaakt korte spieraanspanningen die gevoelig, en soms wat pijnlijk, kunnen zijn. Dit verschilt per persoon. Na de behandeling kan de spier stijf en vermoeid aanvoelen. Meestal duurt de nareactie niet langer dan 24 uur.

Wanneer is dry needling nodig?

Dry needling aan schouder, nek, kuit komt het meeste voor en is vaak onderdeel van een fysiotherapie behandeling en vindt in principe 1 keer per week plaats. Na 2 á 3 sessies wordt de behandeling geëvalueerd. Dry needling werkt goed bij triggerpoints die onderstaande klachten veroorzaken:

 • pijn/stijfheid lokaal in een spier en ook pijn elders ‘op afstand’
 • bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
 • verminderde kracht in de betrokken spier(en)
 • pijnontwijkend gedrag; u gaat ‘anders’ bewegen
 • tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid.

Dry Needling behandeling bij physio health maastricht

Snel geholpen bij Physio Health in Maastricht

Wilt u met een dry needling behandeling door uw fysiotherapeut snel verlost worden van uw triggerpoints en de bijkomende klachten? Neem dan contact op met Physio Health. Bel vandaag nog voor het maken van een afspraak op nummer 06-25091883. U kunt ook een e-mail sturen naar info@physio-health.nl, of vul het contactformulier in op de contactpagina van onze website. Ervaar zelf de vele voordelen door dry needling bij Physio Health.

KLACHTEN? NEEM CONTACT OP!


  Back To Top