skip to Main Content

Dry Needling in regio Maastricht

 • Gratis medisch consult
 • Binnen 48 uur behandeling
 • Geen verwijzing arts nodig
 • Flexibele tijden ook ‘s avonds en in het weekend

Effectief onderdeel van fysiotherapie in regio Maastricht

Heeft u last van uw heup, schouder, knie of rug? Of heeft u andere klachten en moeite met bewegen? Dan kan uw fysiotherapeut voorstellen om een dry needling behandeling bij u te doen. Dry needling is een behandelmethode binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van triggerpoints. Bij Physio Health kan deze behandeling ook onderdeel zijn van uw behandelplan. Uw therapeut in Maastricht overlegt dat altijd met u. De eerder genoemde triggerpoints kunnen namelijk de oorzaak zijn van uw lichamelijke klachten. Een triggerpoint is een voelbare verharding of ‘knoop’ in een spier. Deze verharding in uw spieren kan leiden tot lokale drukpijn, maar ook tot uitstraling in uw armen of benen. Met dry needling door onze fysio in Maastricht kunnen die lichamelijke problemen opgelost worden. maak nu een afspraak voor een gratis eerste consult.

Wat is dry needling?

Voor een dry needling consult in Maastricht kunt u terecht bij Physio Health. Tijdens dit consult analyseert de fysiotherapeut eerst uw klachten in een gesprek. Daarna onderzoekt hij de spieren die de pijnklachten bij u mogelijk veroorzaken. Daarbij zoekt hij specifiek in die spieren waarin zich mogelijk triggerpoints bevinden. Aansluitend zal de therapeut de triggerpoints met dry needling behandelen om uw spieren te laten ontspannen. De behandeling bestaat uit het inbrengen van een acupunctuurnaald in de triggerpoint; het inbrengen van de zeer dunne naald voelt u niet. Wel veroorzaakt de naald korte spieraanspanningen die gevoelig, en mogelijk wat pijnlijk, kunnen zijn. Maar dit is van zeer korte duur en dat verschilt per persoon. Na een dry needling behandeling kan de spier stijf en vermoeid aanvoelen. Meestal duurt deze reactie niet langer dan 24 uur.

Wanneer dry needling in Maastricht?

Wanneer gaan we in Maastricht over tot een dry needling behandeling? Dry needling staat meestal niet op zichzelf, maar is vaak een onderdeel van een fysiotherapie behandeling. Onder normale omstandigheden wordt deze behandeling niet vaker dan 1 keer per week toegepast. Na 2 tot 3 sessies evalueren we de behandeling. Dry needling wordt meegenomen als mogelijke behandeloptie wanneer u last heeft van een van de onderstaande klachten:

 • lokale pijn of stijfheid in een spier en ook pijn ‘op afstand’
 • bewegingsbeperkingen in spieren rond gewrichten
 • verminderde kracht in (een) bepaalde spier(en)
 • pijnontwijkend gedrag; u gaat ‘anders’ bewegen
 • tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid

Dry Needling fysiotherapie in Maastricht

Snel geholpen bij Physio Health

Wilt u met een dry needling behandeling in Maastricht door uw fysiotherapeut snel verlost worden van hinderlijke triggerpoints in uw spieren en de bijkomende klachten? Neem dan contact op met Physio Health. Bel vandaag nog voor het maken van een afspraak op nummer 06-25091883. U kunt ook een e-mail sturen naar info@physio-health.nl, of vul het contactformulier in op de contactpagina van onze website. Bij Physio Health gaan we snel aan de slag met uw dry needling behandeling in Maastricht.

KLACHTEN? NEEM CONTACT OP!


  Back To Top