skip to Main Content

Medische fitness Maastricht

 • Gratis medisch consult
 • Binnen 48 uur behandeling
 • Geen verwijzing arts nodig
 • Flexibele tijden ook ‘s avonds en in het weekend

Effectieve medische fitness in regio Maastricht

Wilt u sporten of bewegen onder begeleiding van fysiotherapeuten voor revalidatie na een blessure, of verbetering van uw fysieke vermogen? Ga dan naar Physio Health voor medische fitness. Deze behandelmethode wordt ook wel medische trainingstherapie genoemd. Medische trainingstherapie is niet hezelfde als fitness of fysiofitness. Het is een onderdeel van de manuele therapie onder begeleiding van een medisch therapeut. Waar de manuele therapie een scala aan manuele technieken toepast om de verminderde beweeglijkheid te herstellen, is de medische trainingstherapie geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren. De sleutel tot succes bij stabiliseren is het doelgericht trainen van de juiste spieren. Daarnaast wordt de sturing van de bewegingspatronen verbeterd en neemt de belastbaarheid van het gewricht- en spierstelsel structureel toe. Bovendien houdt u op deze manier op verantwoorde wijze uw conditie op peil.

Medische trainingstherapie physio health maastricht

Waarvoor medische trainingstherapie?

Binnen de fysiotherapie wordt veel aandacht geschonken aan revalidatietechnieken. Medische trainingstherapie is een zeer geschikte manier om een revalidatieproces zo goed en verantwoord mogelijk te ondersteunen. Wat we bij Physio Health willen bereiken met medische fitness is optimaal functieherstel, waarbij u onder begeleiding van een medisch therapeut uw activiteitenniveau vergroot. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen uw fysieke belastbaarheid en uw dagelijkse belasting. Met deze trainingstherapie kunnen klachten die te maken hebben met uw houding en bewegen, en de eventuele beperkingen, worden verholpen. De effectiviteit van medische fitness is bijvoorbeeld aangetoond bij patiënten met chronische lage rugpijn.

Hoe en wanneer medische fitness in Maastricht?

Medische trainingstherapie is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer. De functiegerichte training wordt toegepast met en zonder hulp van fitnesstoestellen en trekapparaten. De medische trainingstherapie staat altijd onder supervisie van een medisch therapeut. Door deze deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering. We kunnen u met medische trainingstherapie met onder andere het volgende begeleiden:

 • Cardiotraining
 • Krachttraining
 • Medische trainingstherapie
 • Lage rugklachten
 • Hoofd- nek- en schouderklachten
 • Stabiliteitsoefeningen

Snel geholpen bij Physio Health

Is medische fitness onder begeleiding van een medisch therapeut iets voor u bij revalidatie na een blessure, of voor het verbeteren van uw fysieke vermogen? Neem dan contact op met Physio Health voor informatie en advies. Of maak direct een afspraak via 06-25091883. U kunt ook een e-mail sturen naar info@physio-health.nl, of vul het contactformulier in op de contactpagina van onze website. Ervaar wat medische fitness met de hulp van Physio Health voor u kan betekenen.

KLACHTEN? NEEM CONTACT OP!


  Back To Top