skip to Main Content

Fysiotherapie bij Rugklachten

  • Gratis medisch consult
  • Binnen 48 uur behandeling
  • Geen verwijzing arts nodig
  • Flexibele tijden ook ‘s avonds en in het weekend

Rugklachten? Ga voor fysiotherapie naar Physio Health

Heeft u rugklachten, een hernia of een ‘versleten rug’? Rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Ongeveer 80% van de mensen krijgt weleens te maken met rugklachten. Er wordt al gesproken van chronische rugpijn als uw rugklachten langer dan 12 weken in terugkerende periodes aanwezig zijn. Bij Physio Health zien we regelmatig cliënten die onnodig lang hebben rondgelopen met rugpijn. Wij brengen graag samen met u deze oorzaken in kaart. Met fysiotherapie bij rugklachten, advies en oefeningen kunnen wij uw klachten verminderen of verhelpen. Wilt u weten wat onze fysiotherapeut voor u kan betekenen bij rugklachten? Kom dan langs voor een gratis medisch consult.

Fysiotherapie Rugklachten Physio Health One

Twee categorieën rugklachten

Rugklachten zijn de meest voorkomende klachten in Nederland. Rugklachten worden meestal ingedeeld in twee categorieën:

  1. Specifieke lage rugklachten: rugklachten met een specifieke oorzaak, zoals een fractuur, tumor, verschuiving van een wervel of hernia;
  2. A-specifieke lage rugklachten: rugklachten zonder specifieke organische oorzaak. Dit soort rugklachten komt het meest voor en wordt ook wel spit of lumbago genoemd.

De oorzaken van rugklachten zijn meestal moeilijk aan te geven. Zeker is dat rugklachten bij de meeste mensen te maken hebben met spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Deze werken dan niet zoals het hoort. Met op rugklachten gerichte fysiotherapie gaan we bij Physio Health werken aan uw herstel.

Symptomen en oorzaken van rugpijn

Het meest voor de hand liggende symptoom bij rugklachten is uiteraard rugpijn. De pijn kan uitstralen naar één of beide billen of benen. Stijfheid in de rug komt ook veel voor, net als tintelingen, krachtverlies of een verminderd gevoel in één of beide benen. Rugklachten kunnen ontstaan door persoonlijk factoren zoals lichaamsbouw, lichaamsgewicht, stress, roken, de algehele en plaatselijke conditie van de spieren of menstruatie. Soms ligt de oorzaak in het werk wat iemand doet. Mensen die zwaar fysiek werk doen, zoals tillen in combinatie met een draaiende beweging, veel zitten, staan of lopendebandwerk hebben een grotere kans op rugklachten. Ook intensief sporten kan leiden tot rugklachten.

Fysiotherapie bij rugklachten physio health Schrijn Maastricht

Behandeling van rugklachten bij Physio Health

Rugklachten kunnen soms vanzelf verdwijnen. De fysiotherapeut van Physio Health kan hierbij ondersteunen. Hij geeft informatie en adviezen over houding, tillen en de uitvoering van uw dagelijkse activiteiten. Pijnlijke spieren behandelen we met specifieke therapieën, bijvoorbeeld dry-needling. Ook probeert de fysio de beweeglijkheid van de gewrichten in uw rug weer te vergroten. Daarnaast bestaat een groot deel van de therapie uit het doen van oefeningen die u zowel thuis als in de praktijk uitvoert. De oefeningen verbeteren uw beweeglijkheid, evenwicht, algehele conditie, houding en ze ondersteunen uw dagelijkse activiteiten. De fysiotherapeut is daarbij uw persoonlijke coach. Hij helpt u bij het herstel van uw rugklachten en bij het oppakken van uw dagelijkse activiteiten.

Snel verlost van rugklachten in Maastricht

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van fysiotherapie bij rugklachten? Neem dan snel contact op met Physio Health voor het maken van een afspraak. Dat kan op telefoonnummer 06-25091883. U kunt ook een e-mail sturen naar info@physio-health.nl, of vul het contactformulier in op de contactpagina van onze website. Bij Physio Health helpen we u graag door middel van fysiotherapie bij rugklachten.

KLACHTEN? NEEM CONTACT OP!


    Back To Top